Ruokapäiväkirjojen yleistä kommentointia


Hei

Olimme tosiaan tuossa jokunen viikko sitten antaneet uimareille tehtäväksi pitää, heillekin tuttuun tyyliin, noin viikon ajan ruokapäiväkirjaa päivän syömisistä.
Osan olemme ehtineet tarkistaa ja osan ruokapäiviksiä ei ole vielä palautettu, eli aivan täyttä kuvaa ryhmän ruokailutottumuksista ei ole (=patistakaa kotona palauttamaan ja tekemään listauksia, jos vielä vaiheessa).

Annamme tarpeen mukaan yksilöllistä palautetta noista tottumuksista, jos koemme sille välttämätöntä tarvetta. Tässä olisi kuitenkin ehkä oleellisimpia huomioita nyt kun n. puolet uimareista on palauttanut päiviksen ja muutenkin teemoja, joita me valmentajat pidämme tärkeänä:
·       Ilo huomata, että uimarit oikeasti SYÖVÄT. Useaan kertaan päivässä ja aterioilta löytyy aina hyviä komponentteja. Energiansaanti päivän aikana näyttää hyvin turvatulta ja monipuolisista lähteistä jokaisella kenen vihkoja olemme tarkastelleet tähän asti.
·       Vihannekset/kasvikset
o   etenkin nyt kevätkaudella monien pöpöjen ollessa liikkeellä, niin oman vastustuskyvyn parantaminen edes minimaalisesti olisi suotavaa. Yhtenä apukeinona reippaammin lautasen värikkääksi täyttäminen (=juurekset, parsa, tomaatti, pinaatti jne.) Tässä asiassa varmasti jokainen pystyy petraamaan.
·       Treenin jälkeinen ruokailu
o   etenkin iltatreenien (ma-ilta) jälkeinen ateria vielä ennen nukkumaanmenoa, vaikka pehkuihin olisi kiire, olisi hyvä olla mahdollisimman laadukas ja energiarikas. Iltatreenin jälkeisenä ateriana omenan ja 1 näkkileipäpalan syöminen ei ole välttämättä se optimaalisin vaihtoehto. Onko se sitten päivän 3.lämmin ateria vielä illalla tai reippaampi lautanen puuroa höysteillä (=marjat. siemenet,raejuusto) ja lämpimät voileivät kylkeen? Tapoja monia, mutta riittävän energiapitoinen ateria myös siis päivän päätteeksi.

T. Juniori-1 valkut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

VKO 43

Oskareiden ja Nuorisouintien lajit

vko 14 harjoitusajat perjantai päivitetty